Mama Flow Zwangerschapsyoga

Yoga leert je verbinden, ontspannen, ademen en lichaamsbewustzijn. Dit zijn precies de ingrediënten voor een ontspannen en bewuste zwangerschap en bevalling. 

In de lessen brengen we de aandacht weer terug naar het lichaam en de zwangerschap. Een hele bijzondere periode in je leven om echt bewust bij stil te staan. Zwangerschapsyoga leert je hoe je kunt ontspannen in je dagelijks leven maar vooral ook bij pijn, in plaats van je te verzetten of te verkrampen. Een ontspannen lichaam kan tijdens de bevalling zijn werk doen. 

Vrouwen zijn soms bang dat ze alles wat ze geleerd hebben tijdens de bevalling vergeten. Maar yoga leert je ontspannen en luisteren naar je lichaam en dat is precies wat je tijdens je bevallig nodig hebt. 

 Wat leer je bij de zwangerschaspyoga; 

– Hatha yoga oefeningen voor een goede houding en een soepel lichaam 

– Bekken oefeningen voor soepel en sterk bekken. 

– Ademhalingstechnieken en houdingen die je kunt gebruiken tijdens het opvangen van de weeën en tijdens de persfase. 

– Ontspanningsoefeningen, je ontdekt waar je spanning vasthoudt en dat je die los kunt laten 

– Partnerles, zodat je partner weet wat je hebt geleerd en hoe hij je het beste kan ondersteunen, tijdens de zwangerschap en ed de bevalling (niet verplicht) 

– Een gezellig moment met andere zwangere vrouwen, het delen van ervaringen. 

Voor wie is de zwangerschapsyoga? 

De lessen zijn zowel voor beginners als vrouwen die ervaring hebben met yoga. Zowel voor vrouwen die zich willen voorbereiden op de bevalling als vrouwen die bewust stil staan bij hun zwangerschap 

Wanneer kun je instromen? 

Je kunt vanaf 12 weken elk moment instappen en je kan de lessen volgen tot de geboorte. Bewegen tot het moment van bevalling houd je in conditie; zo fijn voor tijdens je bevalling. 

Docent 

De lessen worden gegeven door Laura de Vriend-Schaap. Zij geeft al meer dan 14 jaar zwangerschapsyoga en heeft al honderden vrouwen in de zwangerschap begeleidt. Haar lessen staan bekend om haar praktische en nuchtere kijk op yoga. Zij is aangesloten bij de Vereniging voor Yogadocenten en haar lessen worden door veel zorgverzekeraars vergoed. 

Praktisch:

Dag: Zaterdag
Tijd: 8.45 – 10:00 & 10.15 – 11.30
Prijs: 10 lessen voor 150 euro

Zwangerschapsyoga wordt meestal vergoed vanuit de aanvullende verzekering!

Meer informatie: contact@flowyogaleiderdorp.nl
Aanmelden