Beoefenen van yoga in een moeilijke periode

Vaak wordt gezegd dat Yoga voor iedereen een positief effect heeft. Maar kan Yoga ook een positieve invloed hebben op lichaam en geest tijdens deze zware periode? Over het beantwoorden van deze vraag hoeven we niet lang na te denken, want ‘JA!’ Yoga kan heel veel betekenen voor kankerpatiënten.

Als kankerpatiënt maak je een moeilijke en stressvolle tijd door. Het is goed mogelijk dat je daardoor het vertrouwen in je lichaam verloren hebt en angst hebt om te bewegen. Yoga kan je helpen om het vertrouwen in jezelf en je lichaam terug te krijgen. Ook helpt Yoga om meer rust in je hoofd te krijgen.

Voor wie

Deze speciale les is bedoeld voor iedereen met of herstellende van kanker. Ook partners zijn van harte welkom. Zo kun je elkaar tot steun zijn. Het verdient aanbeveling, voor je met de lessen wilt starten, met je behandelend arts/ fysiotherapeut te overleggen.

De les

De yoga houdingen worden aangepast aan jouw mogelijkheden. Waar nodig gebruiken we kussens of dekens om een houding aangenamer te maken. Zo is het voor iedereen mogelijk om mee te doen. Door de rustige oefeningen wordt je lichaam langzaamaan weer soepeler en krachtiger.

Na de les drinken we met elkaar een lekker kopje thee of koffie en is er gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen.

De docent

De les wordt gegeven door Bianca Hofman, hatha yoga en yin yoga docent. Zij heeft als coördinator gewerkt in een inloophuis voor mensen met kanker. Vanuit deze ervaring is zij de opleiding yoga en kanker gaan volgen om vervolgens bij diverse inloophuizen yogalessen te geven.

Praktisch

Docent: Bianca Hofman
Datum: Vanaf donderdag 7 februari wekelijks
Tijd: 13.00-14.00
Kosten: Reguliere strippenkaarten
Locatie: Flow Yoga Leiderdorp, Splinterlaan 154C
Aanmelden 

Wil je eerst meer informatie? Mail naar contact@flowyogaleiderdorp.nl of bel 06-29404010