Welke yogastijl past bij jou?

De lessen bij Flow Yoga Leiderdorp hebben elk hun eigen karakter. Alle lessen zijn voor iedereen toegankelijk, je hoeft geen ervaring te hebben of lenig te zijn.

Stoel Yoga

Stoelyoga is een milde vorm van yoga. Sommige oefeningen voert u zittend uit. Bij staande oefeningen gebruikt u de stoel als ondersteuning. Stoelyoga is voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Het is uitermate geschikt voor ouderen met bijv. artrose.

De lessen zijn gericht op het soepeler maken van spieren en gewrichten. U leert spanning los te laten en uw concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van uw eigen mogelijkheden! Ook al is stoelyoga de zachtste vorm van yoga: de oefeningen hebben wel degelijk een positieve invloed op uw lichaam.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

Yin Yoga

Yin yoga is erop gericht om je bindweefsel en gewrichten te versterken en te versoepelen, vooral rond het heupgebied, het bekken en de onderrug.
Bij yin yoga worden houdingen langer vastgehouden (tussen de 3 en 5 minuten). De houdingen worden op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend. Zo heb je veel tijd om je lichaam beter te voelen, je grenzen te verkennen en steeds een beetje verder te gaan. In tegenstelling tot Restorative yoga ervaar je in de Yin houdingen een diepe stretch en voel je het effect van de houding vooral als je weer uit de houding komt. De houdingen werken kalmerend en hebben een meditatief effect op lichaam en geest. Veel deelnemers voelen zich aangesproken door het rustige en ontspannen karakter van de yin yogalessen. Deze les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

Yin & Restorative Yoga

Yin Yoga & Restorative yoga is een heerlijke ontspannen les waarin zowel Yin yoga houdingen en Restorative yogahoudingen gedaan worden.

Bij yin yoga worden houdingen langer vastgehouden (tussen de 3 en 5 minuten). De houdingen worden op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend. Zo heb je veel tijd om je lichaam beter te voelen, je grenzen te verkennen en steeds een beetje verder te gaan. In tegenstelling tot Restorative yoga ervaar je in de Yin houdingen een diepe stretch en voel je het effect van de houding vooral als je weer uit de houding komt. De houdingen werken kalmerend en hebben een meditatief effect op lichaam en geest.

Restorative yoga is een heel ontspannen vorm van yoga waarbij we met dekens, kussens, blokken en banden ons lichaam in een comfortabele, ontspannen houding brengen, die we ongeveer 5-10 minuten aanhouden. Restorative yoga helpt bijvoorbeeld voor je spijsvertering, bij chronische stress, vermoeidheid en hoge bloeddruk. In onze drukke, op prestatiegerichte, levens is deze les zeer waardevol om jezelf weer op te laden, zodat je met nieuwe energie en zin weer verder kunt. Deze les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

De ideale les om je batterij weer op te laden.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een rustige les. Het tempo ligt lager dan in de Gentle Flow les. De focus ligt bij de adem en iets langer in de houding blijven. Je lichaam en geest krijgen de tijd om spanning en stress los te laten en de werking van de verschillende houdingen in zich op te nemen. De houdingen worden op individueel niveau aangepast. Elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. Zo krijg jij weer kracht en energie! Deze les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

Yogastudio Leiderdorp

Sivananda Yoga

Sivananda is afgeleid van hatha yoga. Een typische yogales omvat de zonnegroet, 12 basishoudingen, twee ademhalingsoefeningen en een diepe eindontspanning. Naarmate het niveau stijgt worden de houdingen langer aangehouden en worden er variaties op de basishoudingen geleerd. Houdingen waarbij spanning en ontspanning elkaar afwisselen.

Sivananda is gericht op het vergroten van de vitaliteit van het lichaam, het vertragen van de achteruitgang van het lichaam en het verlagen van de kans op ziekte, door middel van de ontwikkeling van het lichaam.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

Gentle Flow Yoga

Gentle Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga. De les wordt rustig opgebouwd naar een dynamische flow waarin de verschillende houdingen vloeiend in elkaar overgaan en de ademhaling centraal staat. Door de focus op je ademhaling creëer je ruimte en ontspanning in je lichaam en geest. Gentle Flow Yoga geeft sterke, lenige en soepele spieren, bevordert de concentratie, de ontspanning en een diepe ademhaling. Je voelt je beter en krijgt meer energie! Deze les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

yogastijl

Flow Yoga

Flow Yoga is een een intensieve les waarin zonnegroetvariaties elkaar in vlot tempo opvolgen en de ademhaling centraal staat. Ook zitten er wat meer uitdagende houdingen in. Door de focus op je ademhaling creëer je ruimte en ontspanning in je lichaam en geest. Flow Yoga geeft sterke, lenige en soepele spieren, bevordert de concentratie, de ontspanning en een diepe ademhaling. Je voelt je beter en krijgt meer energie!

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

Pilates

Pilates is een bewegingsvorm waarbij je vooral je 'core' ofwel je buik, billen en rug traint. Je voert de bewegingen op een vloeiende en beheerste manier uit. Daardoor krijg je meer coördinatie, stabiliteit en spierkracht. Ook bij Pilates is er veel aandacht voor je ademhaling. Je gebruikt geregeld hulpmiddelen zoals een stabiliteitsbal of een elastiek. Leeftijd en conditie spelen geen rol: iedereen kan met Pilates kracht en flexibiliteit, ontwikkelen. Pilates voorkomt of vermindert onder meer rug- en nekklachten. De oefeningen zorgen ervoor dat je je lichamelijk én geestelijk beter gaat voelen. En dat ga je ook zien! Deze les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

yogastijl
yogastijl

Mama Flow Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga is geschikt voor iedere aanstaande moeder. Zwangerschapsyoga leert je bewust te worden van je veranderende lichaam en geest. Je leert samen met andere zwangeren je even los te maken van de dagelijkse hectiek en stil te staan bij de veranderingen van jezelf, de ontwikkeling van je baby, en de bevalling. Voor deze lessen is yoga ervaring niet nodig en op een niet zweverige manier laten we je kennis maken met yoga en bereiden we je voor op een bevalling waar je met vertrouwen en kracht naar uit kan kijken. Onze lessen kun je flexibel volgen zonder een vaste zwangerschapscursus te hoeven doen. Je kunt vanaf 12 weken elk moment instappen en je kan de lessen volgen tot de geboorte.

Meer info

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

“Door de yogalessen van Ciska ontdekte ik wat yoga voor mij doet. Ik heb er echt plezier in. Het voelt als een verrijking!”

Erna (62)