Welke yogastijl past bij jou?

De lessen bij Flow Yoga Leiderdorp hebben elk hun eigen karakter. Alle lessen zijn voor iedereen toegankelijk, je hoeft geen ervaring te hebben of lenig te zijn.

Yin Yoga

Yin yoga is erop gericht om je bindweefsel en gewrichten te versterken en te versoepelen, vooral rond het heupgebied, het bekken en de onderrug.
Bij yin yoga worden houdingen langer vastgehouden (tussen de 3 en 5 minuten). De houdingen worden op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend. Zo heb je veel tijd om je lichaam beter te voelen, je grenzen te verkennen en steeds een beetje verder te gaan. In tegenstelling tot Restorative yoga ervaar je in de Yin houdingen een diepe stretch en voel je het effect van de houding vooral als je weer uit de houding komt. De houdingen werken kalmerend en hebben een meditatief effect op lichaam en geest. Veel deelnemers voelen zich aangesproken door het rustige en ontspannen karakter van de yin yogalessen. Deze les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

Yin & Restorative Yoga

Yin Yoga & Restorative yoga is een heerlijke ontspannen les waarin zowel Yin yoga houdingen en Restorative yogahoudingen gedaan worden.

Bij yin yoga worden houdingen langer vastgehouden (tussen de 3 en 5 minuten). De houdingen worden op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend. Zo heb je veel tijd om je lichaam beter te voelen, je grenzen te verkennen en steeds een beetje verder te gaan. In tegenstelling tot Restorative yoga ervaar je in de Yin houdingen een diepe stretch en voel je het effect van de houding vooral als je weer uit de houding komt. De houdingen werken kalmerend en hebben een meditatief effect op lichaam en geest.

Restorative yoga is een heel ontspannen vorm van yoga waarbij we met dekens, kussens, blokken en banden ons lichaam in een comfortabele, ontspannen houding brengen, die we ongeveer 5-10 minuten aanhouden. Restorative yoga helpt bijvoorbeeld voor je spijsvertering, bij chronische stress, vermoeidheid en hoge bloeddruk. In onze drukke, op prestatiegerichte, levens is deze les zeer waardevol om jezelf weer op te laden, zodat je met nieuwe energie en zin weer verder kunt. Deze les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

De ideale les om je batterij weer op te laden.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een rustige les. Het tempo ligt lager dan in de Gentle Flow les. De focus ligt bij de adem en iets langer in de houding blijven. Je lichaam en geest krijgen de tijd om spanning en stress los te laten en de werking van de verschillende houdingen in zich op te nemen. De houdingen worden op individueel niveau aangepast. Elke les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening. Zo krijg jij weer kracht en energie! Deze les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

Yogastudio Leiderdorp

Yang -Yin Yoga

Een extra lange les van 1,5 uur met daarin een aantal ademoefeningen en een actiever deel met een aantal zonnegroeten om spanning los te laten en je aandacht naar het 'nu' te brengen. Vervolgens gaat de les over in heerlijk ontspannen Yin yogahoudingen.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

Gentle Flow Yoga

Gentle Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga. De les wordt rustig opgebouwd naar een dynamische flow waarin de verschillende houdingen vloeiend in elkaar overgaan en de ademhaling centraal staat. Door de focus op je ademhaling creëer je ruimte en ontspanning in je lichaam en geest. Gentle Flow Yoga geeft sterke, lenige en soepele spieren, bevordert de concentratie, de ontspanning en een diepe ademhaling. Je voelt je beter en krijgt meer energie! Deze les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

yogastijl

Flow Yoga

Flow Yoga is een een intensieve les waarin zonnegroetvariaties elkaar in vlot tempo opvolgen en de ademhaling centraal staat. Ook zitten er wat meer uitdagende houdingen in. Door de focus op je ademhaling creëer je ruimte en ontspanning in je lichaam en geest. Flow Yoga geeft sterke, lenige en soepele spieren, bevordert de concentratie, de ontspanning en een diepe ademhaling. Je voelt je beter en krijgt meer energie!

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

Pilates

Pilates is een bewegingsvorm waarbij je vooral je 'core' ofwel je buik, billen en rug traint. Je voert de bewegingen op een vloeiende en beheerste manier uit. Daardoor krijg je meer coördinatie, stabiliteit en spierkracht. Ook bij Pilates is er veel aandacht voor je ademhaling. Je gebruikt geregeld hulpmiddelen zoals een stabiliteitsbal of een elastiek. Leeftijd en conditie spelen geen rol: iedereen kan met Pilates kracht en flexibiliteit, ontwikkelen. Pilates voorkomt of vermindert onder meer rug- en nekklachten. De oefeningen zorgen ervoor dat je je lichamelijk én geestelijk beter gaat voelen. En dat ga je ook zien! Deze les is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Yoga-lesrooster-leiden-leiderdorp

yogastijl

“Door de yogalessen van Ciska ontdekte ik wat yoga voor mij doet. Ik heb er echt plezier in. Het voelt als een verrijking!”

Erna (62)