Workshop Ouder-Kind yoga

Op zondag 17 oktober geeft Caroline Verburg 2 workshops ouder-kind yoga. Van 14.00 tot 15.00 voor kinderen van 4 tot 7 jaar en van 16.00 tot 17.00 voor kinderen van 2 tot 3 jaar.

Yoga samen met je kind, alle aandacht voor elkaar; jij voor je kind, je kind voor jou. Samen bewegen, ontdekken en ontspannen. Yoga samen met je kind is heel erg leuk om te doen en het verdiept de band tussen jou en je kind.Yoga draagt bij tot de algehele ontwikkeling van het kind. De verschillende oefeningen, zowel actief als rustig, maken dat de kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontplooien. Yoga is niet prestatiegericht en er wordt nooit haast bij gemaakt.

Spelenderwijs worden nieuwe lichaamshoudingen uitgeprobeerd, worden er ruik-, proef-, voel- en ademoefeningen gedaan, masseer je elkaar en wordt er ontspannen afgesloten.

Je hoeft geen yoga ervaring te hebben. Iedereen kan meedoen. Leuk om als (bonus) moeder of vader, opa of oma, tante, oom of oppas te komen ervaren.

Kosten: €15,-
Aanmelden: via ons lesrooster


Workshop Kids Flow Kinderyoga 7-11 jaar

Op dinsdag 19 oktober van 16.00 tot 17.00 geeft Caroline Verburg een workshop Kinderyoga voor jongens en meiden van 7 tot 11 jaar.

Kinderyoga is pret hebben, want je leert gekke houdingen zoals bijvoorbeeld de ‘ondersteboven hond’ of de ‘slang’. Het gaat voor de kinderen om het vergroten van de fysieke mogelijkheden, het verhogen van het zelfvertrouwen en het leren ontspannen.

Net als bij ‘normale’ yoga probeert kinderyoga te helpen om lichaam en geest in verbinding te brengen. Sommige oefeningen zijn erop gericht om letterlijk even stil te staan. Er is ook aandacht voor de ademhaling, massage en een eindontspanning.

Kosten: €7,50
Aanmelden: via ons lesrooster


Yin Yoga XL

Op zondagavond 24 oktober van 19.30-21.30 geeft Ciska de Kok een Yin Yogales van 2 uur.

Vind jij ook dat de Yin lessen zo snel afgelopen zijn? Dan is dit je kans om X-tra lang te genieten van een Yin Yogales.

Yin yoga is erop gericht om je bindweefsel en gewrichten te versterken en te versoepelen, vooral rond het heupgebied, het bekken en de onderrug.

Een heerlijke lange les gericht om te ontspannen en jezelf weer op te laden voor de nieuwe werkweek. Ideaal om je weekend mee af te sluiten!

Deze les kun je volgen met je reguliere lessenkaart of abonnement.
Aanmelden: via ons lesrooster


Start2Mindfulness

Op maandagavond 1 november van 20.15-21.30 start Simone Verhage met een 5-weekse cursus Mindfulness.

Met mindfulness vertraag je, zodat je stil kunt staan bij wat je op dat moment ervaart. Je leert hoe je mindfulness kunt toepassen in het dagelijks leven, zodat je keuzes kunt maken die goed zijn voor jou. Je leert je hoofd te trainen, net zoals je je spieren traint. Zo creëer je meer rust in je hoofd, word je bewust van alle (automatische) gedachten en reacties en leer je hoe je vriendelijker kunt zijn voor jezelf. 

Deze cursus is voor iedereen die meer in balans wil leven, die last heeft van piekergedachten, niet lekker in zijn vel zit, snel wisselt in zijn emoties, een vol hoofd heeft of last heeft van stress en onrust.

Kosten: €87,50
Aanmelden: via ons lesrooster


Cursus Baby yoga (3 maanden tot 1 jaar)

Op zaterdag 6 november start Caroline Verburg een 5-weekse cursus van 10.45 tot 11.45.

Samen met je baby bewegen, dansen, zingen, masseren, ontspannen en verbinden.
In de baby yogales komen zowel de baby als de moeder aan bod.
Yoga en ademhalingsoefeningen helpen mee bewust om te gaan met de herstelfase na zwangerschap en de beginfase van het moederschap. In de lessen krijg je de mogelijkheid nieuwe spel-, speel- en oefenmomenten met je baby te beleven.Je ontmoet andere moeders en baby’s in en plezierig, ontspannen samenzijn en deelt met elkaar.

Een aantal voordelen:
- Het versterkt de emotionele band tussen jou en je kindje
- Het helpt om elkaar beter te leren kennen
- Je leert om met je volle aandacht bij je baby te zijn
- Het geeft je handvatten om je baby te kalmeren
- Het helpt te ontspannen en tegelijkertijd plezier met je baby te hebben
- Het ontwikkelt de motorische vaardigheden en versterkt de cognitieve ontwikkeling
- Het stimuleert de organen en kan darmkrampjes verminderen
- Er wordt oxytocine aangemaakt; het knuffelhormoon.

Baby yoga is voor moeders met baby’s vanaf 3 maanden tot 1 jaar.

Kosten: 5 lessen voor €70,-.
Aanmelden: via ons lesrooster


Ontmoet jezelf – meditatieve les met stilte

Op zaterdag 6 november van 13.00-14.30 geeft Simone Verhage een Korte retraite met meditatie en stilte.

In alle drukte van ons leven, waarin we van alles moeten en willen, voert ons hoofd en denken vaak de boventoon.

In deze les nemen we de tijd om terug te keren naar onszelf. Een les waarin rust, ruimte en verbinden centraal staan. We gaan van het dagelijks leven van denken en doen naar een moment van ervaren en zijn.

Deze retraite kun je volgen met je reguliere lessenkaart of abonnement.

Aanmelden: via ons lesrooster.


Onderstaande workshops hebben reeds plaatsgevonden.


Klankconcert

Op zondagmiddag 26 september van 15.30 - 16.30 komt Maarten Schurink van Tai Loi voor de laatste keer een Klankconcert geven bij Flow Yoga Leiderdorp voordat hij verhuist naar Limburg.

Beleef een oorstrelend, hartverwarmend, helend en verstillend klankconcert met klankschalen, gongs en andere instrumenten.

Wat gebeurt er tijdens een klankconcert?

Maarten neemt je mee op een innerlijke reis. Je ligt (zitten mag ook) ontspannen op een matje. Zodra Maarten begint met spelen laat je de klanken van o.a. de klankschalen, gongs, regenpijpen en de hang over je heen komen.

​Niet alleen hoor je de trillingen, je voelt ze ook in en door je lichaam trekken. Dit is waar de effecten van een klankconcert vandaan komen. De vibraties die de instrumenten produceren trekken door je hele lichaam en laat het tot in de kleinste cellen vibreren. Deze vibratie laat alle lichaamsdelen een klein beetje trillen, maar zorgt er zo wel voor dat ze volledig ontspannen. Kortom, een klankconcert is een waanzinnige ervaring!

Kosten: € 25,-
Aanmelden: via ons lesrooster

 


Start2Yoga

Vanaf maandagavond 20 september van 20.30-21.30 geeft Ciska de Kok een beginnerscursus yoga.

Ben jij nieuwsgierig naar yoga? Doe dan mee met deze 5-weekse introductiecursus voor beginners. Op een laagdrempelige manier maak je kennis met verschillende yogastijlen, ademhalingsoefeningen en meditatie.

We gaan door de meest voorkomende houdingen en je leert hoe je die houdingen aan kunt passen aan jouw lichaam. Het maakt niet uit of je stijf of flexibel bent, jong of oud, of wanneer je buik in de weg zit. Yoga is voor iedereen! Je krijgt uitleg over wat yoga props zijn, en hoe je die kunt gebruiken. En hoe je bijvoorbeeld je knieën en polsen kunt beschermen als die gevoelig zijn.

In 5 lessen heb je een goed beeld van yoga en ontdek je welke yogastijl het beste bij jou past.

Kosten: €65,-
Aanmelden: via ons lesrooster


Stoelyoga

Donderdag 2 september van 11.00-12.00 start Marianne de Hoest weer met Stoelyoga lessen.

Stoelyoga is een milde vorm van yoga. Sommige oefeningen voert u zittend uit. Bij staande oefeningen gebruikt u de stoel als ondersteuning. Stoelyoga is voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Het is uitermate geschikt voor ouderen met bijv. artrose.

De lessen zijn gericht op het soepeler maken van spieren en gewrichten. U leert spanning los te laten en uw concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van uw eigen mogelijkheden! Ook al is stoelyoga de zachtste vorm van yoga: de oefeningen hebben wel degelijk een positieve invloed op uw lichaam.

Kosten: 10 lessen voor €80,-. Losse lessen zijn ook mogelijk.
Aanmelden: via ons lesrooster. Instroom is elk moment mogelijk.

Wilt u eerst meer informatie? Mail naar contact@flowyogaleiderdorp.nl of bel 06 2940 4010


Workshop: Versterk je immuunsysteem

Op zondag 1 november van 13.00 - 15.00 geeft voedings- en leefstijlspecialist Inge van den Akker een boeiende workshop hoe je je eigen immuunsysteem kan versterken. Een thema dat actueler is dan ooit. En je hebt er meer invloed op dan je denkt!

Je immuunsysteem staat voor de bescherming van je lichaam tegen vreemde indringers. Je immuunsysteem versterken is een slimme zet als er een koude, natte herfst en winter voor de deur staan. Ontdek hoe je je immuunsysteem op natuurlijk wijze kunt versterken door yoga, meditatie en een gezellig samen zijn op afstand.

Tijdens de workshop is er aandacht voor weerstand verhogende technieken uit de Dru yoga, meditatie, voeding en andere tips die allemaal bijdrage tot een vitaal leven.

Praktisch

Docent: Inge van den Akker
Datum: Zondag 1 november
Tijd: 13.00-15.00
Kosten: €20,-


Workshop: De diepe wortels van yin yoga

Misschien doe je al een tijdje aan yin yoga of ben je hier nieuwgierig naar, maar weet je ook waar yin yoga vandaan komt? In deze workshop gaan we op zoek naar de diepe wortels van de yin yoga, zoals wij die tegenwoordig kennen. Hierbij verkennen we de oorsprong van het gedachtengoed achter yin, de filosofie van het Daoïsme.

Het Daoïsme is een filosofie die uitgaat van onze innerlijke wijsheid en een sterke verbondenheid met de natuur. De workshop bestaat uit een minicollege en een heerlijke yin yoga-sessie. (Vergeet niet om een grote handdoek mee te nemen om over de props te kunnen leggen als je die wilt gebruiken).

Yvonne studeerde archeologie aan de Universiteit van Leiden en heeft van huis uit een grote belangstelling voor de Oosterse filosofieën meegekregen.

Praktisch
Docent: Yvonne Achterkamp
Datum: Zaterdag 28 november
Tijd: 13.00-15.00
Kosten: € 25

Aanmelden


Workshop: Kinderyoga 7-11 jaar

Kinderyoga is pret hebben, want je leert gekke houdingen zoals bijvoorbeeld de ‘ondersteboven hond’ of de ‘slang’. Het gaat voor de kinderen om het vergroten van de fysieke mogelijkheden, het verhogen van het zelfvertrouwen en het leren ontspannen.

Tijdens een les wordt dynamisch bewegen afgewisseld met rustmomenten. Net als bij ‘normale’ yoga probeert kinderyoga te helpen om lichaam en geest in verbinding te brengen. Sommige oefeningen zijn erop gericht om letterlijk even stil te staan. Er is ook aandacht voor de ademhaling, massage en een eindontspanning.

Caroline Verburg is in het dagelijkse leven werkzaam als kinderverpleegkundige. Yoga is al jaren haar passie. Onlangs heeft zij de opleiding tot kinderyogadocent afgerond. Ze staat te springen om lessen en workshops Kinderyoga te geven bij Flow Yoga!

Praktisch
Docent: Caroline Verburg
Datum: Zondag 15 november
Tijd: 14.00-15.15
Kosten: € 5,-

AanmeldenWorkshop: Taiji Qigong Shibashi

In deze workshop gaan we aan de slag met de achttien vormen van de Taiji Qigong shibashi-serie. De bewegingen van deze serie zijn relatief eenvoudig en zijn een mooie introductie (of verdieping) voor het beoefenen van qigong. De vormen hebben prachtige namen, zoals ‘het roeien van de boot in het midden van het meer’ en ‘de vliegende duif spreidt zijn vleugels’. Naast de techniek van de bewegingen en het beleven, is er aandacht voor de symboliek van de houdingen en achtergronden van qigong.

Qigong maakt gebruik van zachte en vloeiende bewegingen die vooral staand worden uitgevoerd. Doordat de vormen met aandacht worden uitgevoerd, hebben zij een meditatief effect en kan qigong bijdragen aan het brengen van meer harmonie tussen lichaam, adem en geest.

Praktisch
Docent: Yvonne Achterkamp
Datum: Zaterdag 12 december
Tijd: 13.00-15.00
Kosten: € 25,-

Aanmelden

Yin Yoga + Energiebehandeling op afstand

Tijdens de eindontspanning van de Yin Yoga lessen op zondagavond 6 september en dinsdagavond 8 september, geeft Wouter van Gijzen een gratis energiebehandeling op afstand.

Wouter heeft al jaren een praktijk voor acupunctuur en energiewerk in Leiden onder de naam Bio Qi met als slogan: Providing People with Positive Energy. En positieve energie is precies wat je kunt krijgen tijdens de eindontspanning van de Yin Yoga les, als je dat al niet van de les zelf krijgt ;-).

Een energiebehandeling van Wouter, is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Reiki of Reconnective Healing en kan de chakra’s en het energieveld rondom het lichaam in balans brengen waardoor fysieke en emotionele klachten kunnen verminderen.

Stel je eens voor wanneer jouw klachten weg of verminderd zijn: wat is er nog meer mogelijk? Kijk voor meer informatie over energiebehandeling op afstand op de website van Bio Qi.

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een energiebehandeling op afstand voor jou kan betekenen?

Schrijf je dan snel in voor een van deze lessen om verzekerd te zijn van een plek.

Vervolgens stuur je een WhatsApp bericht naar Wouter op 06 5432 7479 met daarin je voor- en achternaam en aan welke Yin Yoga les (6 of 8 september) je meedoet. Je kunt Wouter tot uiterlijk één uur voordat de les begint appen.

Praktisch

Docent: Ciska de Kok & Wouter van Gijzen
Datum: Zondag 6 en dinsdag 8 september
Tijd: Zondag 19.30 & dinsdag 20.30
Kosten: Reguliere lesprijs

Aanmelden


Yogacruise

Beeld het je eens in: een week lang deinen op de golven. Het ruisen van de zeewind. De warmte van de zon op je huid. De stilte in jezelf. En, niet te vergeten yoga! Dat en nog veel meer kun je ervaren tijdens de Yogacruise.

Check hier de tarieven voor 2020: https://www.yogacruise.nl/yoga-vakantie-turkije/

Wees er snel bij en neem een optie op de Yogacruise met Ciska: https://www.yogacruise.nl/ja-ik-ga-mee/

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: 19 - 26 september

Aanmelden


Workshop Breathwork & Flow

Ambre is een van de Flow Yoga docenten van het eerste uur. Na Flow Yoga heeft zij jarenlang lesgegeven en gewerkt voor Rachel Brathen (beter bekend als Yoga girl). Ik ben dan ook trots en vereerd dat Ambre aanstaande zaterdag een workshop bij ons komt geven.

Ambre staat bekend om haar originele lessen. Ze kan als geen ander een heerlijke Flowles opbouwen. Daarnaast heeft zij zich helemaal verdiept in de Breathwork techniek, wat je kunt zien als een emotionele detox. Een techniek om vastgelopen energie weer te laten stromen en blokkades los te laten.

In deze workshop zal Ambre je door een Gentle Flow les van 60 minuten begeleiden om oude energie en spanning van je af te schudden en ruimte te creëren voor de kracht van je adem. Vervolgens gaat de workshop over in een Breathwork sessie van 3 x 7 minuten ademen. Dit begint met een geleide meditatie waarin je steeds meer in het in het hier en nu komt. Daarna pas je een krachtige ademtechniek toe, waardoor je eventuele blokkades gaat voelen en adem je door deze blokkades heen. Zo kom je steeds een laagje dieper bij jezelf. Zoals Ambre zegt: “It is a dynamic, wild but beautiful ride”.

De workshop wordt in het Engels gegeven.

Praktisch
Docent: Ambre van de Berg
Datum: Zaterdag 29 februari
Tijd: 12.30 - 14.00
Kosten: 20,-
Aanmelden


Workshop Yoga Nidra

Yoga Nidra is een diepe vorm van meditatie. De staat van bewustzijn is erg ontspannen, het denken komt tot rust en door het ontspannen liggen laat je het lichaam verstillen.

Yoga Nidra wordt niet voor niets slaapyoga genoemd want een uur Yoga Nidra staat gelijk staat aan 3 tot 4 uur normale slaap.
Vooral in de drukte van het bestaan is de Yoga Nidra een krachtige tool om te ontstressen. Na afloop voelt het lichaam ontspannen, uitgerust en vol energie.

We beginnen de workshop met een paar rustgevende yogahoudingen om lichamelijke spanning los te laten. Door middel van een aandachtoefening, het stellen van een intentie (Sankalpa) en de ademhalingsoefeningen wordt je begeleidt naar totale ontspanning, de Yoga Nidra.

Heb jij behoefte aan en moment voor jezelf en wil je de volledige ontspanning van body en mind ervaren, geef je dan op voor deze workshop.

Praktisch
Docent: Bianca Hofman
Datum: Zondag 26 januari
Tijd: 14.00-16.00
Kosten: 25,-
Aanmelden


Introductie Mindfulness

In deze workshop laat Simone Verhage je kennismaken met Mindfulness.
Mindfulness is bewust zijn van wat er op dit moment speelt. Het is het focussen van je aandacht op het hier en nu. Je leert hoe je meer rust in je hoofd creëert, hoe je beter kunt concentreren en hoe je makkelijker kunt ontspannen.

Ervaar je veel stress  of pieker je veel? Zou je meer rust willen in je hoofd en lijf? Wil je meer genieten van het hier en nu? Dan is deze workshop iets voor jou!

Na deze introductie workshop zal er in november ook een 3-weekse cursus van start gaan.

Simone Verhage is coach en expert op het gebied van Mindfulness. Op haar website bijsimoon.nl kun je meer lezen over Simone en haar coachpraktijk.

Praktisch
Docent: Simone Verhage
Datum: Zondag 3 november
Tijd: 14.00 -15.30
Kosten: 25,- per workshop
Aanmelden


4-weekse Mindfulness cursus

In deze Mindfulness cursus leer je:
- Diverse mindfulness technieken
- Met een vernieuwde blik te kijken naar alles in jouw leven, ook wat jou stress en frustratie geeft
- Bewuster keuzes maken in plaats van automatisch te reageren
- Je leert je hoofd te trainen, net zoals je je spieren traint
- Hoe je je beter kunt concentreren en hoe je meer rust in je hoofd creëert.

Mindfulness is voor iedereen. Of je nu last hebt piekergedachten, niet lekker in je vel zit, een vol hoofd hebt, onrustig voelt, last hebt van stress en angst of gewoon meer rust en balans wilt zodat je meer kunt genieten van het leven.

Simone Verhage is coach en expert op het gebied van Mindfulness. Op haar website bijsimoon.nl kun je meer informatie vinden. Ook kun je bellen voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met Simone op 06 53 65 95 37

Praktisch
Docent: Simone Verhage
Datum: Donderdag 7, 14, 21 en 28 november
Tijd: 19.00 -20.00
Kosten: € 15,- per workshop of € 50,- voor alle 4 bijeenkomsten
Aanmelden


Yogaweekend in Zeeland

In het weekend van 16 tot 18 augustus kun je opnieuw met Ciska mee naar Zeeland! In kuuroord 'De Schouw' kun je heerlijk genieten van yoga, van rust & wellness, puur & lekker eten in een prachtige omgeving.

Heb jij het gevoel dat je heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Continu aan het ‘presteren’ bent? Dat je ‘to-do’ lijst eindeloos is? We ‘moeten’ zoveel. Soms word je er gewoon zo moe van. Hoe fijn is het dan om al dat ‘moeten’ eens een paar dagen los te mogen laten? Om de tijd te nemen om te ontspannen en uit de hectiek van je dagelijks leven te stappen. En misschien van een afstandje te bekijken of al dat ‘moeten’ nou echt is wat jij ‘wilt’…

In mijn yogalessen mag je rekening houden met de mogelijkheden en de beperkingen van jouw lichaam. Het gaat om accepteren van wat er nu is, zonder oordeel. Dat klinkt misschien makkelijk of logisch, maar het kan een flinke uitdaging zijn. Ik zorg ervoor dat er altijd opties of alternatieven zijn voor houdingen die voor jou niet goed voelen. Er is voldoende tijd tussen de lessen om te reflecteren op je ervaring en inzichten.

Gun jij jezelf een weekend om meer energie en rust te voelen en even helemaal niet te hoeven presteren? In een prachtige omgeving waar niets ‘moet’ en alles ‘mag’. Geef je zelf dit weekend dan cadeau!

Voor meer info kijk hier: http://www.myownretreat.com/ciska-de-kok

Praktisch

Docent: Ciska de Kok
Datum: Vrijdag 16 augustus tot en met zondag 18 augustus

Aanmelden