Yogaweekend Zeeland

Jaaaaaa, je kunt weer mee met een heerlijk ontspannen yogaweekend in Zeeland van 2 tot 4 september!

Tijdens dit yogaweekend neemt Ciska je mee in ultieme ontspanning door zachte Yin & Restorative yoga en meditatie.

​Heb jij het gevoel dat je heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Continu aan het ‘presteren’ bent? Dat je ‘to-do’ lijst eindeloos is? We ‘moeten’ zoveel. Soms word je er gewoon zo moe van. Hoe fijn is het dan om al dat ‘moeten’ eens een paar dagen los te mogen laten?

Gun jij jezelf een weekend om meer energie en rust te voelen en even helemaal niet te hoeven presteren? In een prachtige omgeving waar niets ‘moet’ en alles ‘mag’. Geef je zelf dit weekend dan cadeau!

Locatie: Kuuroord de Schouw Zeeland
Datum: 2 - 4 september 2022
Meer info: https://www.myownretreat.com/ciska-de-kok


Workshop Ouder-Kind yoga

Zondag 28 augustus, zaterdag 15 oktober, zaterdag 19 november en zondag 18 december geeft Caroline workshops Ouder-Kind Yoga.

  • 15.00-16.00: 4 tot 7 jaar
  • 16.30-17.30: 2 tot 4 jaar

Yoga samen met je kind, alle aandacht voor elkaar; jij voor je kind, je kind voor jou. Samen bewegen, ontdekken en ontspannen. Yoga samen met je kind is heel erg leuk om te doen en het verdiept de band tussen jou en je kind.Yoga draagt bij tot de algehele ontwikkeling van het kind. De verschillende oefeningen, zowel actief als rustig, maken dat de kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontplooien. Yoga is niet prestatiegericht en er wordt nooit haast bij gemaakt.

Spelenderwijs worden nieuwe lichaamshoudingen uitgeprobeerd, worden er ruik-, proef-, voel- en ademoefeningen gedaan, masseer je elkaar en wordt er ontspannen afgesloten.

Je hoeft geen yoga ervaring te hebben. Iedereen kan meedoen. Leuk om als (bonus) moeder of vader, opa of oma, tante, oom of oppas te komen ervaren.

Kosten: €15,-
Aanmelden: via ons lesrooster


Stoelyoga

Vanaf donderdag 8 september  van 11.00-12.00 start Marianne de Hoest weer met Stoelyoga lessen.

Stoelyoga is een milde vorm van yoga. Sommige oefeningen voert u zittend uit. Bij staande oefeningen gebruikt u de stoel als ondersteuning. Stoelyoga is voor iedereen haalbaar, ongeacht leeftijd, omvang, lenigheid of conditie. Het is uitermate geschikt voor ouderen met bijv. artrose.

De lessen zijn gericht op het soepeler maken van spieren en gewrichten. U leert spanning los te laten en uw concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van uw eigen mogelijkheden! Ook al is stoelyoga de zachtste vorm van yoga: de oefeningen hebben wel degelijk een positieve invloed op uw lichaam.

Kosten: 10 lessen voor €90,-.
Losse les: €10,-.
Aanmelden: via ons lesrooster.

Instroom is elk moment mogelijk.

Wilt u eerst meer informatie? Mail naar contact@flowyogaleiderdorp.nl of bel 06 2940 4010


Cursus Mama – Baby yoga (vanaf 6 weken)

Vanaf zaterdag 24 september van 11.45-12.45  geeft Caroline Verburg een 5-weekse cursus Mama-baby Yoga.

Samen met je baby bewegen, dansen, zingen, masseren, ontspannen en verbinden.
In de baby yogales komen zowel de baby als de moeder aan bod.
Yoga en ademhalingsoefeningen helpen mee bewust om te gaan met de herstelfase na zwangerschap en de beginfase van het moederschap. In de lessen krijg je de mogelijkheid nieuwe spel-, speel- en oefenmomenten met je baby te beleven.Je ontmoet andere moeders en baby’s in en plezierig, ontspannen samenzijn en deelt met elkaar.

Een aantal voordelen:
- Het versterkt de emotionele band tussen jou en je kindje
- Het helpt om elkaar beter te leren kennen
- Je leert om met je volle aandacht bij je baby te zijn
- Het geeft je handvatten om je baby te kalmeren
- Het helpt te ontspannen en tegelijkertijd plezier met je baby te hebben
- Het ontwikkelt de motorische vaardigheden en versterkt de cognitieve ontwikkeling
- Het stimuleert de organen en kan darmkrampjes verminderen
- Er wordt oxytocine aangemaakt; het knuffelhormoon.

Baby yoga is voor moeders met baby’s vanaf 6 weken.

Data: Zaterdag 24 september, 1, 8, 22 en 29 oktober
Tijd: 10.45-11.45
Kosten: 5 lessen voor €70,-.
Aanmelden: via ons lesrooster


Stiltemiddag

~Naast liefde is stilte de krachtigste helende kracht~

De komende maanden geeft Simone 3 stiltemiddagen. Op zondag 25 september, 30 oktober en 27 november van 13.00-15.00.

Deze avond breng je door in stilte. Simone begeleid je met (geleide) meditaties, lichaamswerk en ontspannen activiteiten. Zo kun je even een pauze nemen van je dagelijks leven en even enkel met jezelf zijn. Tijdens deze avonden beweeg je vanuit je hoofd naar je lichaam en wordt er geoefend met er gewoon te zijn met dat wat er is, zonder oordeel hierover te hebben. Zo keer je van een onrustig en vaak kritisch hoofd naar meer zachtheid, geduld en compassie.

Tijd: 13:00-15:00uur
Datum: 25 september, 30 oktober en 27 november
Kosten: €22,-

Voel je welkom!
Aanmelden: via ons lesrooster


Onderstaande workshops hebben reeds plaatsgevonden.


Kinderyoga 6-11 jaar

Bij voldoende animo starten we weer met Kinderyoga lessen.

Kinderyoga is pret hebben, want je leert gekke houdingen zoals bijvoorbeeld de ‘ondersteboven hond’ of de ‘slang’. Het gaat voor de kinderen om het vergroten van de fysieke mogelijkheden, het verhogen van het zelfvertrouwen en het leren ontspannen.

Net als bij ‘normale’ yoga probeert kinderyoga te helpen om lichaam en geest in verbinding te brengen. Sommige oefeningen zijn erop gericht om letterlijk even stil te staan. Er is ook aandacht voor de ademhaling, massage en een eindontspanning.

Caroline Verburg is in het dagelijkse leven werkzaam als kinderverpleegkundige. Yoga is al jaren haar passie. Onlangs heeft zij de opleiding tot kinderyogadocent afgerond. Ze staat te springen om lessen en workshops Kinderyoga te geven bij Flow Yoga!

Heb je interesse, laat het ons weten! Mail naar contact@flowyogaleiderdorp.nl

Praktisch
Docent: Caroline Verburg
Data: Dinsdag
Tijd: 16.00-17.00
Kosten: € 7,50
Losse les: € 7,50

 


Workshop Kids Flow Kinderyoga 6-11 jaar

Op donderdag 3 maart van 15.30 tot 16.30 geeft Caroline Verburg een workshop Kinderyoga voor jongens en meiden van 6 tot 11 jaar.

Kinderyoga is pret hebben, want je leert gekke houdingen zoals bijvoorbeeld de ‘ondersteboven hond’ of de ‘slang’. Het gaat voor de kinderen om het vergroten van de fysieke mogelijkheden, het verhogen van het zelfvertrouwen en het leren ontspannen.

Net als bij ‘normale’ yoga probeert kinderyoga te helpen om lichaam en geest in verbinding te brengen. Sommige oefeningen zijn erop gericht om letterlijk even stil te staan. Er is ook aandacht voor de ademhaling, massage en een eindontspanning.

Kosten: €7,50
Aanmelden: via ons lesroosterYin Yoga XL

Op zondagavond 24 oktober van 19.30-21.30 geeft Ciska de Kok een Yin Yogales van 2 uur.

Vind jij ook dat de Yin lessen zo snel afgelopen zijn? Dan is dit je kans om X-tra lang te genieten van een Yin Yogales.

Yin yoga is erop gericht om je bindweefsel en gewrichten te versterken en te versoepelen, vooral rond het heupgebied, het bekken en de onderrug.

Een heerlijke lange les gericht om te ontspannen en jezelf weer op te laden voor de nieuwe werkweek. Ideaal om je weekend mee af te sluiten!

Deze les kun je volgen met je reguliere lessenkaart of abonnement.
Aanmelden: via ons lesrooster


Start2Yoga

Vanaf maandagavond 20 september van 20.30-21.30 geeft Ciska de Kok een beginnerscursus yoga.

Ben jij nieuwsgierig naar yoga? Doe dan mee met deze 5-weekse introductiecursus voor beginners. Op een laagdrempelige manier maak je kennis met verschillende yogastijlen, ademhalingsoefeningen en meditatie.

We gaan door de meest voorkomende houdingen en je leert hoe je die houdingen aan kunt passen aan jouw lichaam. Het maakt niet uit of je stijf of flexibel bent, jong of oud, of wanneer je buik in de weg zit. Yoga is voor iedereen! Je krijgt uitleg over wat yoga props zijn, en hoe je die kunt gebruiken. En hoe je bijvoorbeeld je knieën en polsen kunt beschermen als die gevoelig zijn.

In 5 lessen heb je een goed beeld van yoga en ontdek je welke yogastijl het beste bij jou past.

Kosten: €65,-
Aanmelden: via ons lesrooster


Workshop Yoga Nidra

Yoga Nidra is een diepe vorm van meditatie. De staat van bewustzijn is erg ontspannen, het denken komt tot rust en door het ontspannen liggen laat je het lichaam verstillen.

Yoga Nidra wordt niet voor niets slaapyoga genoemd want een uur Yoga Nidra staat gelijk staat aan 3 tot 4 uur normale slaap.
Vooral in de drukte van het bestaan is de Yoga Nidra een krachtige tool om te ontstressen. Na afloop voelt het lichaam ontspannen, uitgerust en vol energie.

We beginnen de workshop met een paar rustgevende yogahoudingen om lichamelijke spanning los te laten. Door middel van een aandachtoefening, het stellen van een intentie (Sankalpa) en de ademhalingsoefeningen wordt je begeleidt naar totale ontspanning, de Yoga Nidra.

Heb jij behoefte aan en moment voor jezelf en wil je de volledige ontspanning van body en mind ervaren, geef je dan op voor deze workshop.

Praktisch
Docent: Bianca Hofman
Datum: Zondag 26 januari
Tijd: 14.00-16.00
Kosten: 25,-
Aanmelden