Workshop Ouder-Kind yoga

Zaterdag 25 februari en zaterdag 25 maart 2023 geeft Caroline workshops Ouder-Kind Yoga.

  • 15.00-16.00: 4 tot 7 jaar
  • 16.30-17.30: 2 tot 4 jaar

Yoga samen met je kind, alle aandacht voor elkaar; jij voor je kind, je kind voor jou. Samen bewegen, ontdekken en ontspannen. Yoga samen met je kind is heel erg leuk om te doen en het verdiept de band tussen jou en je kind.Yoga draagt bij tot de algehele ontwikkeling van het kind. De verschillende oefeningen, zowel actief als rustig, maken dat de kinderen zich op hun eigen manier kunnen ontplooien. Yoga is niet prestatiegericht en er wordt nooit haast bij gemaakt.

Spelenderwijs worden nieuwe lichaamshoudingen uitgeprobeerd, worden er ruik-, proef-, voel- en ademoefeningen gedaan, masseer je elkaar en wordt er ontspannen afgesloten.

Je hoeft geen yoga ervaring te hebben. Iedereen kan meedoen. Leuk om als (bonus) moeder of vader, opa of oma, tante, oom of oppas te komen ervaren.

Kosten: €15,-
Aanmelden: via ons lesrooster


Onderstaande workshops hebben reeds plaatsgevonden.


Yin Yoga XL

Op zondagavond 18 december van 19.30-21.30 geeft Ciska de Kok een Yin Midwinter Yogales van 2 uur.

Vind jij ook dat de Yin lessen zo snel afgelopen zijn? Dan is dit je kans om X-tra lang te genieten van een Yin Yogales.

Deze special is gericht op het Water element. In de traditionele Chinese geneeskunde is in de winter het Water element het meest actief. Bij het water element horen de Nier en Blaas meridiaan. In deze special gaan we in verschillende houdingen deze meridianen stimuleren en daarbij zullen we ook een aantal acupressuur punten gebruiken.

Yin yoga is erop gericht om je bindweefsel en gewrichten te versterken en te versoepelen, vooral rond het heupgebied, het bekken en de onderrug.

Een heerlijke lange les gericht om te ontspannen en jezelf weer op te laden voor de nieuwe werkweek. Ideaal om je weekend mee af te sluiten!

Deze les kun je volgen met je reguliere lessenkaart of abonnement.
Aanmelden: via ons lesrooster


 

Cacao Ceremonie

De winterdagen komen eraan!
Graag nodigen Angela Belfor en Josje van Bogaert je uit voor een hartverwarmende Cacao Ceremonie op vrijdag 30 december van 13.00-17.00

Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuigelijke ervaring waarbij we Cacao als heilig medicijn gebruiken.
We gebruiken de cacao in de vorm van een ritueel om zo in contact te komen met je intuïtie. Cacao helpt ons om naar binnen te reizen, ons te verbinden met ons hart, zelfliefde te cultiveren, bewustzijn te vergroten om ons te ondersteunen op ons pad en in persoonlijke groei. Het creëert geen dingen die er niet zijn maar het is een krachtige katalysator voor deze processen. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart.De ceremonie is een uitnodiging om terug te komen naar jouw essentie.
We zullen samen cacao drinken en aan een reis beginnen waarbij we gebruik maken van de kracht van intentie, livemuziek en meditatie.

- Geef je over aan de energie van het seizoen en keer naar binnen! -

Water is het element wat bij de winter hoort. Het is flexibel maar enorm krachtig!
Water is het element van de stilte, dromen, intuïtie en meditatie.
Het is gekoppeld aan onze ziel en onze emotionele wereld.

In de winterperiode mag je meebewegen met het water en je binnenwereld laten stromen.
Ondanks dat in de winter de natuur tot stilstand komt, stroomt het water onder de oppervlakte gewoon door. Net zoals de natuur gaan je lichaam, geest en onderbewuste reserves opbouwen. In deze periode vindt in jou ook al de vernieuwing plaats. Hoe meer rust je jezelf geeft, hoe meer deze vernieuwing kan ontstaan en zich kan ontwikkelen.

De winter is een perfecte tijd voor heling en dus voor Cacao! 🙂❤️
In deze ceremonie zullen we naar binnen keren om te voelen waar de energie van de winter ons heen wil brengen.

Docenten

Deze ceremonie wordt gegeven door Angela Belfor en Josje van Bogaert.

Josje is al ruim 10 jaar Mindfulness trainer en daarnaast ook opgeleid als compassietrainer. Na jarenlang in de reguliere zorg te hebben gewerkt roept nu het spirituele pad.
“Het voelt als mijn zielsmissie om samen te werken met plantmedicijnen en op die manier ruimte te creëren voor persoonlijke groei en transformatie in mensen hun persoonlijke processen."

Angela werkte 20 jaar in de gezondheidszorg als verpleegkundige, praktijkopleider en docent. En werkt nu als praktijkopleider in de ouderenzorg.
Haar passie is het begeleiden en coachen van mensen die iets willen doen met persoonlijke groei en spiritualiteit, die nieuwsgierig zijn naar zichzelf.
Verdiepte zich daarvoor in proces- en zijnsgerichte training en coaching door diverse opleidingen en in het Tibetaans Boeddhisme.

Praktisch:
Datum: Vrijdag 30 December
Tijdstip: 13.00 - 17.00
Kosten: 50 euro
Vragen of meer info: mail naar witteraaf-mindfulnesstraining@outlook.com of app naar 06-31386885
Aanmelden:


Cursus Mama – Baby yoga (vanaf 6 weken)

Vanaf zaterdag 7  januari van 11.45-12.45  geeft Caroline Verburg een 5-weekse cursus Mama-baby Yoga.

Samen met je baby bewegen, dansen, zingen, masseren, ontspannen en verbinden.
In de baby yogales komen zowel de baby als de moeder aan bod.
Yoga en ademhalingsoefeningen helpen mee bewust om te gaan met de herstelfase na zwangerschap en de beginfase van het moederschap. In de lessen krijg je de mogelijkheid nieuwe spel-, speel- en oefenmomenten met je baby te beleven.Je ontmoet andere moeders en baby’s in en plezierig, ontspannen samenzijn en deelt met elkaar.

Een aantal voordelen:
- Het versterkt de emotionele band tussen jou en je kindje
- Het helpt om elkaar beter te leren kennen
- Je leert om met je volle aandacht bij je baby te zijn
- Het geeft je handvatten om je baby te kalmeren
- Het helpt te ontspannen en tegelijkertijd plezier met je baby te hebben
- Het ontwikkelt de motorische vaardigheden en versterkt de cognitieve ontwikkeling
- Het stimuleert de organen en kan darmkrampjes verminderen
- Er wordt oxytocine aangemaakt; het knuffelhormoon.

Baby yoga is voor moeders met baby’s vanaf 6 weken.

Data: Zaterdag 7, 14, 21 en 28 januari en 4 februari 2023
Tijd: 11.45-12.45
Kosten: 5 lessen voor €70,-.
Aanmelden: via ons lesrooster


Start2Yoga

Vanaf maandagavond 9 januari 2023 van 20.30-21.30 geeft Ciska de Kok een beginnerscursus yoga.

Ben jij nieuwsgierig naar yoga? Doe dan mee met deze 5-weekse introductiecursus voor beginners. Op een laagdrempelige manier maak je kennis met verschillende yogastijlen, ademhalingsoefeningen en meditatie.

We gaan door de meest voorkomende houdingen en je leert hoe je die houdingen aan kunt passen aan jouw lichaam. Het maakt niet uit of je stijf of flexibel bent, jong of oud, of wanneer je buik in de weg zit. Yoga is voor iedereen! Je krijgt uitleg over wat yoga props zijn, en hoe je die kunt gebruiken. En hoe je bijvoorbeeld je knieën en polsen kunt beschermen als die gevoelig zijn.

In 3 lessen heb je een goed beeld van yoga en ontdek je welke yogastijl het beste bij jou past.

Kosten: €39,-
Aanmelden: via ons lesrooster

Stiltemiddag

~Naast liefde is stilte de krachtigste helende kracht~

De komende maanden geeft Simone 3 stiltemiddagen. Op zondag 25 september, 30 oktober en 27 november van 13.00-15.00.

Deze avond breng je door in stilte. Simone begeleid je met (geleide) meditaties, lichaamswerk en ontspannen activiteiten. Zo kun je even een pauze nemen van je dagelijks leven en even enkel met jezelf zijn. Tijdens deze avonden beweeg je vanuit je hoofd naar je lichaam en wordt er geoefend met er gewoon te zijn met dat wat er is, zonder oordeel hierover te hebben. Zo keer je van een onrustig en vaak kritisch hoofd naar meer zachtheid, geduld en compassie.

Tijd: 13:00-15:00uur
Datum: 25 september, 30 oktober en 27 november
Kosten: €22,-

Voel je welkom!
Aanmelden: via ons lesrooster


Yogaweekend Zeeland

Jaaaaaa, je kunt weer mee met een heerlijk ontspannen yogaweekend in Zeeland van 2 tot 4 september!

Tijdens dit yogaweekend neemt Ciska je mee in ultieme ontspanning door zachte Yin & Restorative yoga en meditatie.

​Heb jij het gevoel dat je heel veel ballen tegelijk in de lucht moet houden? Continu aan het ‘presteren’ bent? Dat je ‘to-do’ lijst eindeloos is? We ‘moeten’ zoveel. Soms word je er gewoon zo moe van. Hoe fijn is het dan om al dat ‘moeten’ eens een paar dagen los te mogen laten?

Gun jij jezelf een weekend om meer energie en rust te voelen en even helemaal niet te hoeven presteren? In een prachtige omgeving waar niets ‘moet’ en alles ‘mag’. Geef je zelf dit weekend dan cadeau!

Locatie: Kuuroord de Schouw Zeeland
Datum: 2 - 4 september 2022
Meer info: https://www.myownretreat.com/ciska-de-kok


Kinderyoga 6-11 jaar

Bij voldoende animo starten we weer met Kinderyoga lessen.

Kinderyoga is pret hebben, want je leert gekke houdingen zoals bijvoorbeeld de ‘ondersteboven hond’ of de ‘slang’. Het gaat voor de kinderen om het vergroten van de fysieke mogelijkheden, het verhogen van het zelfvertrouwen en het leren ontspannen.

Net als bij ‘normale’ yoga probeert kinderyoga te helpen om lichaam en geest in verbinding te brengen. Sommige oefeningen zijn erop gericht om letterlijk even stil te staan. Er is ook aandacht voor de ademhaling, massage en een eindontspanning.

Caroline Verburg is in het dagelijkse leven werkzaam als kinderverpleegkundige. Yoga is al jaren haar passie. Onlangs heeft zij de opleiding tot kinderyogadocent afgerond. Ze staat te springen om lessen en workshops Kinderyoga te geven bij Flow Yoga!

Heb je interesse, laat het ons weten! Mail naar contact@flowyogaleiderdorp.nl

Praktisch
Docent: Caroline Verburg
Data: Dinsdag
Tijd: 16.00-17.00
Kosten: € 7,50
Losse les: € 7,50