Yvonne Achterkamp

Met een grote interesse voor dat wat verborgen is, wilde ik van jongs af aan al alles ontdekken. Ik zat regelmatig met mijn neus in de boeken en probeerde in de buurt doelbewust te verdwalen door onbekende paden in te slaan en de weg naar huis uitendelijk weer terug te zoeken.

Mijn nieuwsgierigheid bracht mij in 2003 naar Leiden om archeologie te studeren. Rond deze tijd maakte ik, naast oude culturen, filosofieën (en mijn man), kennis met yoga. Na mijn studie, ben ik gaan werken in de opsporing en het veiligheidsdomein. Ook hier mocht ik dat wat verborgen was opgraven, maar nu in de vorm van bewijsmiddelen en de verhalen van verdachten en getuigen. Bij de Politie en het Openbaar Ministerie heb ik bijzondere en waardevolle inzichten opgedaan, fantastische en soms verdrietige dingen meegemaakt. Deze ervaringen en yoga leerden mij om op een open en bewuste manier in het leven te staan en de balans te vinden in actie en meebewegen, doorzetten en loslaten, yin en yang.

Voor mij is de yogamat een uitnodiging om de connectie met mijzelf en de wereld om mij heen te onderzoeken. Of je nu op zoek bent naar rust, opladen, het verkennen van grenzen, een APK voor je lijf of meer bewustzijn van wat er in je hoofd gebeurt, op de mat is er de rust en mogelijkheid om te luisteren naar wat zich aandient en wat jij nodig hebt. Als yogadocent ben ik dankbaar dat ik deze uitnodiging kan delen en in de lessen ruimte kan bieden waarin jij de balans en verbinding met jezelf verder kan verkennen.

Onze docenten hebben allemaal een erkende opleiding gevolgd van minimaal 200 uur.