Marianne de Hoest

Via mijn opleiding Natuurgeneeskunde in 1984, kwam ik in contact met Hatha Yoga.
Het sprak me meteen aan, bewust bewegen in combinatie met bewust ademen. De zonnegroet als begin van je dag doen, oefeningen doen voor jezelf en dan beschrijven welk effect je ervaart in je lichaam.
Zo is de interesse bij mij begonnen.

De opleiding deed ik bij Hans Wesseling van Unide, in Amsterdam. (1987) Naast heel veel oefenen werden we ook geschoold in zijn levensfilosofie: Universeel Denken.

Na een half jaar moest iedereen verplicht stages lopen en zo kwam het dat ik in veel buurthuizen in Leiden groepjes kreeg.

Toen later allerlei nieuwe Yogavormen uitkwamen heb ik met alles meegedaan, om te ervaren. Maar ik voel me het meest thuis bij Hatha yoga. Het helpt om grenzen te voelen en te respecteren in je lichaam, te laten zijn wat er is en spanning los te laten als je het op voelt komen.

Na mijn heupoperatie in 2014 moest ik een tijd stoppen.
En zo ontdekte ik Stoelyoga als nieuwe vorm, ontwikkeld door Paula Jap Tjong (Stoelyoga Nederland & Vlaanderen).

Inmiddels ben ik bijna 75 en ben net als vele ouderen zoekende wat er allemaal mogelijk is om actief in lichaam en geest te blijven.
Daar kan Stoelyoga zeker bij helpen!

Een les Stoelyoga wordt vaak als intensief beleefd als je het een uur hebt gedaan. Voorzichtig wat grenzen verleggen, iets meer durven dan je dacht te kunnen, het is allemaal mogelijk hiermee. De stoel geeft basis, rust en veiligheid.

Ik hoop het nog lang te mogen blijven doen!

Onze docenten hebben allemaal een erkende opleiding gevolgd van minimaal 200 uur.