Laura de Vriend-Schaap

Mijn naam is Laura de Vriend-Schaap, ik geef bij Flow yoga de zwangerschapsyoga.
Ik ben na jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben in 2005 met de yoga opleiding begonnen. In deze zelfde periode werd ik voor het eerst moeder. (nu 3 kinderen) De yogaopleidingen en het moederschap hebben bij mij altijd synchroon gelopen. Mijn motivatie om met de yogaopleiding te starten destijds was dat ik zoveel energie, kracht en rust vond in de yoga dat ik dat graag op een liefdevolle en nuchtere manier toegankelijk wilde maken.

Doordat ik zwanger was in de opleiding heb ik ook ervaren hoe de bewustwording, vertrouwen en ontspanning mij hielpen in de zwangerschap en daarna in het ouderschap. Yoga betekent letterlijk "verbinden". De verbinding die je aangaat met je kind zal de grootste verbinding zijn in je leven. Hoe mooi past dit bij de yoga!

Nog toen ik in de opleiding zat werd ik door mijn docent gevraagd om de zwangerschapsyoga voor welzijnsorganisatie Activite in Leiden te gaan geven. Dit heb ik met heel veel plezier de afgelopen 12 jaar gedaan. Inmiddels zijn zij gestopt met het aanbieden van deze cursus. Hoe leuk dat ik nu bij Flow yoga mijn zwangerschapsyoga lessen kan voortzetten.

Ik ben opgeleid bij Osmose yoga in Den Haag en bij de yogaopleiding Samsara. Ik heb de specialisaties, zwangerschapsyoga, postnatale yoga, yoga voor ouderen, pranayama (adem),bekken, rug nekklachten, meditatiedocent, mindfulness en mama baby yoga gevolgd. Ik ben erkend docent en wordt dan ook door de meeste zorgverzekeraars vergoedt. Naast de zwangerschapsyoga bij Flow yoga begeleidt ik mensen individueel op het gebied van bewustwording en ontspanning, geef ik hatha yoga individueel en in groepsverband, bedrijfstrainingen, yoga voor ouderen. Omdat ik iedereen yoga gun, maar niet iedereen hiermee in aanraking kan komen, geef ik ook yoga bij het Mama Babyhuis in Leiden. Recent heb ik de ook de opleiding tot hypnotherapeut afgerond.

Onze docenten hebben allemaal een erkende opleiding gevolgd van minimaal 200 uur.