Jolanda van der Linden

Miranda van der Donk

 

Mijn eerste kennismaking met yoga was in 2004 in een huiskamer van een mede-vrijwilliger in Namibië. Deze dame had haar hele leven al yoga beoefend en ging in plaats van met pensioen naar Afrika om ontwikkelingswerk te doen. Van haar yogadocent had ze oefeningen op een blaadje, met handgetekende poppetjes, meegekregen. Wekelijks beoefenden we die practice met een trouw groepje. Echt huis-tuin-en-keuken yoga dus.
Die laagdrempelige manier van yoga beoefenen vond ik weer terug in Nederland, na wat omzwervingen, bij Flow Yoga Leiderdorp. Yoga die voor iedereen is.

In het hectische leven met werk in het onderwijs, kinderen en opleidingen was ik niet altijd even trouw aan yoga. Het kon in ieder geval niet voorkomen dat ik, net als velen, in een burn-out terecht kwam. In het herstelproces bleek yoga echter zo waardevol, net als meditatie.

Ik besloot de docenten opleiding te volgen bij Johan Noorloos en werd geraakt door de filosofie achter yoga. In basis: of je het nu juist wil vasthouden en nooit meer loslaten òf juist wil dat het anders is dan het is –en ‘het’ kan in deze context echt van alles zijn-; het zorgt er allebei voor dat je jezelf van het geluk op dit moment afhoudt.

Zo blijkt yoga niet alleen een manier te zijn om te ontspannen. Het leert je ook om je eigen grenzen te voelen en te respecteren. Ook brengt yoga je in contact met de enorme veerkracht en energie die ieder van ons in zich heeft.
En juist dat wil ik doorgeven in mijn yogalessen.
Zijn met dat wat is. In iedere yogahouding. Zo kan iedere houding een levensles zijn.

Contact

Heb je een vraag of wil je een offerte aanvragen? Stuur dan een berichtje.

Flow Yoga Leiderdorp

Splinterlaan 154c
2352 SM Leiderdorp

06-29404010
contact@flowyogaleiderdorp.nl