Irma Crooijmans

Irma Crooijmans

 

Voor mij gaat yoga over het toewerken naar rust in je hoofd. Via de yogahoudingen ga je op zoek naar balans tussen lichaam en geest, inspanning en ontspanning. Door grenzen te verkennen en uitdagingen te omarmen, kun je (al is het maar voor een moment) intense rust ervaren. Het mooie aan yoga is dat je het altijd en overal kunt beoefenen. Yoga is inmiddels een onderdeel van mijn dagelijks leven.

Na enkele jaren zelf lessen te hebben gevolgd, begon ik met de Asthanga Yoga opleiding, een dynamische vorm van yoga (yang). Hier werd bevestigd dat de yogavorm ‘slechts’ een middel is – de keuze voor de yogavorm of –stijl is afhankelijk van het persoonlijk innerlijk moment. Dit leidde ertoe dat ik mij daarna ging verdiepen in de yin stijl. Tijdens de Yin Yoga opleiding leerde ik hoe discipline en mildheid tegelijkertijd energie en rust kunnen geven.

De afwisseling tussen dynamische yoga en rustige yogavormen vind ik heel fijn. Het geeft mij de ruimte om in te spelen op de fysieke en geestelijke behoefte op dat moment. Waar ik precies behoefte aan heb, is namelijk afhankelijk van verschillende factoren: mijn humeur, mijn fysieke welzijn, de dag van de week, het weer en alle andere zaken die bewust of onbewust invloed kunnen hebben.

In mijn lessen draag ik vooral de yin stijl uit, soms voeg ik daar yang elementen aan toe. Als docent kom ik zo het best tot mijn recht als het gaat over het begeleiden van de zoektocht naar evenwicht. Ik nodig je van harte uit om een les bij mij te ervaren!

Contact

Heb je een vraag of wil je een offerte aanvragen? Stuur dan een berichtje.

Flow Yoga Leiderdorp

Splinterlaan 154c
2352 SM Leiderdorp

06-29404010
contact@flowyogaleiderdorp.nl