5 tips voor een bewust(er) leven

5 tips voor een bewust(er) leven
Minder automatische piloot, meer bewustzijn en ontspanning

Eerst douchen en dan eten. En: autorijden terwijl we in onze gedachten bezig zijn met het verleden of de toekomst (Had ik niet beter dit… Straks moet ik nog dat…). Het moment zelf glipt voorbij, zonder dat je je echt bewust was van het warme water, die smakelijke hap of het verkeerslicht dat op groen stond (was dat eigenlijk wel zo?)…

We doen het bijna allemaal; leven op de automatische piloot. Zo hebben we bepaalde ochtend- en avondrituelen en nemen we dagelijks dezelfde weg naar school of werk. Wij mensen zijn gewoontedieren en niet snel geneigd om van de gebaande paden af te wijken. Dat is (te) spannend of kost onnodig extra tijd en energie… Nee, het bekende is lekker duidelijk (lees: veilig) en dat houden we het liefst zo lang mogelijk in stand. We hebben al zoveel andere dingen aan ons hoofd!

Juist die dagelijkse rituelen en gewoonten verleiden ons om onderwijl te bedenken hoe je die vergadering gaat aanvliegen of wat je verder nog “moet” doen: even snel naar de supermarkt, even snel een broodje eten, even snel een stofdoek door het huis en ondertussen (even snel) een telefoontje plegen. Super efficiënt, dat multitasken!

Herkenbaar? Lees even verder. 😉

Lees verder

5 tips om je vakantiegevoel langer vast te houden

In Midden-Nederland beginnen de scholen deze week weer. En ook voor Zuid en Noord nadert het einde van de zomervakantie… Om te voorkomen dat we massaal en meteen weer in de doe- of moet-modus schieten, deel ik 5 tips + een bonustip om dat fijne vakantiegevoel lekker lang vast te houden!

Fijne nazomer!

 

 

Lees verder